Shiatsu therapie

Shiatsu betekent letterlijk ‘vingerdruk’. Het is een vorm van manuele therapie, die is voortgekomen uit de traditionele Oosterse gezondheidszorg. Deze drukpuntmassage is zeer geschikt om Westerse klachten mee te lijf te gaan. Shiatsu zorgt voor een diepe ontspanning en creëert daarmee balans in ons lichaam. De behandeling heeft een diepe helende werking op je lichaam en je geest, zowel preventief als bij lichamelijke en geestelijke klachten.

ShiatsuJS20131127-0369 bevordert de doorstroming van energie en zorgt voor een diepe ontspanning. Door het lichaam lopen energiebanen, de meridianen. In deze banen zitten soms blokkades, die een onbehaaglijk gevoel, klachten of ziektes teweeg brengen. Op een ontspannen manier en met gebruik van het natuurlijke lichaamsgewicht wordt druk uitgeoefend op punten op het lichaam. De druk wordt meestal met de duim gegeven, maar kan ook met de handpalm, elleboog, knie of voet worden gegeven.

Behalve het werken op de energiebanen, wordt soms ook gedraaid met je gewrichten of worden je armen en benen gestrekt. Voor wie het wil weten: de basis van de Chinese geneeskunde bestaat uit vijf elementen. Hout, vuur, aarde, metaal en water vertegenwoordigen de verschillende soorten energie in je lichaam. Die zijn soms uit balans, waardoor lichamelijke en/of geestelijke klachten ontstaan.

Voordat ik je behandel, voeren we een gesprek over je klachten en de omstandigheden waaronder die zijn ontstaan. Jouw verhaal is mijn leidraad voor de behandeling, zo vinden we de aanpak die bij jou past. Geen mens is namelijk hetzelfde. Shiatsu biedt snel resultaat. In veel gevallen ben je na vijf sessies klaar. Een klacht ontstaat echter niet van het ene op het andere moment, dus neem ook de tijd voor de oplossing.

De shiatsubehandeling duurt ongeveer een uur. Met een gesprek en een uitgebreid onderzoek breng ik de klacht(en) en hulpvraag in kaart. Vervolgens stel ik een diagnose en geef ik een behandeling. Na afloop volgt er een evaluatie en geef ik je (eventueel) adviezen of oefeningen en maken we een vervolgafspraak.

Het is aan te raden voorafgaand aan de behandeling geen alcohol te gebruiken en niet te zwaar te tafelen. Ook is het raadzaam na de behandeling goed te drinken en laat de agenda de eerste uren bij voorkeur leeg.

Tijdens de behandeling zelf lig je in ondergoed op de massagetafel. De behandelruimte zelf is goed verwarmd en vrij van tocht, zodat je comfortabel ligt.

 

Social Media

Gegevens

Beroepsvereniging

Vergoedingen

Met de opleidingen HBO Medische Basiskennis en Psychosociale Basiskennis voldoe ik ruimschoots aan de eisen van de beroepsverenigingen en zorgverzekeraars. In 2022 zijn de behandelingen gewoon mogelijk via de aanvullende verzekering.