Medical Taping

Ik werk met Medical Taping Concept: MTC®. Het is van oorsprong een Aziatische tapemethode, die niet alleen een stabiliserende werking heeft op gewrichten, maar tevens de spierfunctie, de bloed- en lymfcirculatie stimuleert en ondersteunt.

MTC-logo

Ik werk met CureTape®. Dit is een elastische tape van hoogwaardige kwaliteit. Het activeert de lichaamseigen herstelmechanismen, zonder de bewegingsvrijheid te beperken. De tape komt qua elasticiteit en gewicht overeen met de menselijke huid. Er wordt gebruik gemaakt van de elasticiteit van de tape ten opzichte van de huid, waardoor de tape een soort ‘liftende werking’ heeft op de opperhuid. Hierdoor ontstaat onmiddellijke drukvermindering, waardoor de bloedcirculatie en de lymfeafvoer weer worden hersteld. Er worden minder pijnprikkels afgegeven en de ervaren pijn neemt direct af. Doordat de tape met verschillende technieken kan worden toegepast kan ik verschillende effecten bereiken. Een belangrijk effect is het stimuleren van het zelfgenezend vermogen van het lichaam.

curetape-blauw2-300x300

Omdat de tape kan blijven zitten is het lichaam continue ondersteund en is het effect langer dan de behandeling in de praktijk. Ook tijdens het douchen en sporten kan de tape blijven zitten.

 

 

 

 

lage-rugklachten-1enkelinstabiliteit-3-463x348

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Social Media

Gegevens

Beroepsvereniging

Vergoedingen

Met de opleidingen HBO Medische Basiskennis en Psychosociale Basiskennis voldoe ik ruimschoots aan de eisen van de beroepsverenigingen en zorgverzekeraars. In 2022 zijn de behandelingen gewoon mogelijk via de aanvullende verzekering.